Sıcak Su İle Jalapone Turşusu

Sıcak Su İle Jalapone Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg jalapone biberi
  • 1 baş sarımsak
  • 15-20 adet nohut
  • 4 çay kaşığı tane karabiber
  • 3.5 çay bardağı sirke
  • 4 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • Sıcak su

3 yarımlık kavanoz 1 adet 300 ml kavanoz 4 adet yeni kavanoz kapağı

Sıcak Su İle Jalapone Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberlerimizi halka halka doğrayalım.
  2. Kavanozların tabanına 5-6 adet nohut koyalım.
  3. 1 er çay kaşığı tane karabiber koyalım.
  4. 2şer diş sarımsağı kavanozların tabanına keserek koyalım.
  5. Kestiğimiz biberleri kavanozlara yerleştirelim.
  6. Biberlerin üzerine 2 şer sarımsağı keserek koyalım.
  7. Yarımlık kavanozlara 1 tatlı kaşığı, küçük kavanoza 1 silme tatlı kaşığı şeker koyalım.
  8. Yarımlık kavanozlara 1 tatlı kaşığı, küçük kavanoza 1 silme tatlı kaşığı kaya tuzu koyalım.
  9. Yarımlık kavanozlara 1 çay bardağı, küçük kavanoza yarım çay bardağı sirke koyalım.
  10. Kavanozların üzerini sıcak su ile dolduralım.
  11. Kaynattığımız kapaklarımızla sıkıca kapatalım ve bir bezin üzerine aykırı çevirelim.
  12. 1 gün bekledikten sonra kavanozlarımızı çevirip rafa kaldırabiliriz. Turşularımız 1 hafta sonra hazır. İstediğimiz vakit tüketebiliriz.

Sıcak Su İle Jalapone Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar (Çok Güzel Çok)
Hamsili Pilav
Zeytinyağlı Taze Bezelye
El Açması Tadında Sodalı Börek
Nefis Kıymalı Pide
Ton Balıklı Salata
Hdabla | © 2025 |