Limonlu Çatlak Kurabiye
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 limon rendesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 10 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı un + 4 yemek kaşığı (unun marka ve kalitesine nazaran değişebilir denetimli gidin)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Toz şeker ve yumurtaları 5 dk çırpalım.
- Sıvı materyalleri koyalım, tekrar çırpalım.
- Kuru gereçleri koyup, kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Kek hamurundan bir tık katı olacak tekrar ele yapışan vıcık bir hamur sizi korkutmasın.
- Derin dondurucu da 30 dk bekletelim.
- Tatlı kaşığı ile minik toplar halinde yuvarladığımız hamuru süratli bir halde yuvarlayıp bol pudra şekerine bulayalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fansız fırında 13 dk pişirelim.
- Tamamen soğuyana kadar lütfen ellemeyelim içi kek üzere dışı kıtır kurabiye kıvamında buram buram limon kokulu kurabiyelerimiz hazır. Afiyetler olsun 🩷.
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







