Yoğurtlu Pirinç Çorbası
Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kuru nane
Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir çay bardağı pirinçimizi üzerini geçecek kadar su ek edip, tenceremize alıyor, kaynamaya bırakıyoruz.
- Açılana kadar pirinçleri kaynatıyoruz. Bir yandan da 5 yemek kaşığı yoğurdumuzun üzerine 1 yemek kaşığı un ve tuz ek edip güzelce çırpıyoruz.
- Açılmış olan pirinçlerimizin altını kısıyoruz ve pirincin suyundan yavaş yavaş yoğurtlu un karışımımıza ekliyoruz.
- Çorbamızın kesilmemesi için yoğurtlu harcımız ılıyana kadar çırpıyoruz. Akabinde yavaş yavaş tenceremize ek ediyoruz ve daima karıştırmaya devam ediyoruz.
- Üzerine 1 litre kadar su ek edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Bir yandan iki yemek kaşığı zeytinyağının yakıp, üzerine kuru nane ekliyoruz.
- Kaynayan çorbamızın üzerine yanmış naneli yağımızı ek ediyor, dinlenmeye bırakıyoruz. Şimdiden deneyen herkese afiyet şifa olsun.
Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











