Yoğurtlu Pirinç Çorbası

Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kuru nane

Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir çay bardağı pirinçimizi üzerini geçecek kadar su ek edip, tenceremize alıyor, kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Açılana kadar pirinçleri kaynatıyoruz. Bir yandan da 5 yemek kaşığı yoğurdumuzun üzerine 1 yemek kaşığı un ve tuz ek edip güzelce çırpıyoruz.
  3. Açılmış olan pirinçlerimizin altını kısıyoruz ve pirincin suyundan yavaş yavaş yoğurtlu un karışımımıza ekliyoruz.
  4. Çorbamızın kesilmemesi için yoğurtlu harcımız ılıyana kadar çırpıyoruz. Akabinde yavaş yavaş tenceremize ek ediyoruz ve daima karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Üzerine 1 litre kadar su ek edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  6. Bir yandan iki yemek kaşığı zeytinyağının yakıp, üzerine kuru nane ekliyoruz.
  7. Kaynayan çorbamızın üzerine yanmış naneli yağımızı ek ediyor, dinlenmeye bırakıyoruz. Şimdiden deneyen herkese afiyet şifa olsun.

Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Adana Kebap
Yalancı Tuzsuz Nafiye
Pankek
Dereotlu Poğaça ( Kıyırımsı )
Fırın Izgarasında Tavuk
Tavuk Ciğeri Kavurması
Hdabla | © 2025 |