Kol Böreği (Hazır Yufkadan)

Kol Böreği (Hazır Yufkadan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için;

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ

İçi için;

  • 5 – 6 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Kol Böreği (Hazır Yufkadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel iç materyalini hazırlayalım patatesi haşlayalım kabuklarını soyup ezelim.
  2. Tavaya sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı alıp pembeleşene kadar kavuralım, salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Patates tuz ve baharat ekleyelim 2-3 dakika kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım.
  4. Sosu için sıvı yağ, yumurta, süt, uygunca çırpalım yufkayı düz bir yere serelim ortadan ikiye keselim sosu her tarafına gelecek halde yayalım yufkanın düz kısmına iç harcımızı uzunluktan boya yerleştirelim.
  5. Kenarlarından kıvırıp rulo saralım yuvarlak fırın tepsisine sararak yerleştirelim.
  6. Üzerine artan sosu sürelim, sos kalmamış ise yumurta sarısı da sürebilirsiniz.
  7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim afiyet olsun.

Kol Böreği (Hazır Yufkadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Yeşil Mercimekli Meyhane Pilavı
Hindistan Cevizli Sultan Sarması
Profiterol
Kabak Çığırtma
Mercimek Krep
Kireçte Kıtır Kabak Tatlısı / Dışı Kıtır Kıtır İçi Bal Gibi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |