Susamlı Pide Poğaça

Susamlı Pide Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 buçuk su bardağı un ( denetimli ekleyin)

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri,
  • Maydanoz

Poğaçaları bandırmak için;

  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı su
  • Kavrulmuş susam

Susamlı Pide Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp karıştırıp unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan özlü bir hamur yoğuralım.
  2. Üzerine streç sinema ile kapatıp sıcak ortamda mayalanmaya bırakalım.
  3. Hamur iki katına çıktığında 12 bezeyi ayırıp bezelerin her birinin ortalarını açıp çokça iç harcından koyalım.
  4. Kenarlarından kapatıp evvel sulandırılmış pekmeze ,daha sonra kavrulmuş susama batırıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı hallerde dizelim.
  5. Ortasından bıçak ile kesip açalım.
  6. Önce 200 derece fırın ayarında üzeri pembeleşinceye kadar pişirip daha sonra fırın derecesini 170’e getirip kızarana kadar pişirelim yapacak olanlara afiyet olsun hoşça kalın 🥰⚘️.

Susamlı Pide Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avakado Ezmesi
Kalburabastı
Açma (Sade Ve İçi Dolgulu)
Kuru Domatesli Arpa Şehriye Pilavı
Aşırı Lezzetli Ev Yapımı Pizza
Baklava Yufkasından Pratik Patatesli Börek
Hdabla | © 2025 |