Rafine Şekersiz Kinoa Tatlı
Rafine Şekersiz Kinoa Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı pişmiş kırmızı kinoa
- 5 adet büyük uzunluk Medine hurması
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 2 yemek kaşığı toz hindistan cevizi
- Biraz ceviz
Süslemek için;
- Taze nane ve meyve
Rafine Şekersiz Kinoa Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kinoayı çıtır çıtırlığı gidene kadar haşlıyoruz.
- Hurmaları sıcak suda bekleterek yumuşatıyoruz.
- Hindistan cevizi yağını benmarı adabı eritiyoruz.
- Hurmalar yumuşadıktan sonra çekirdeklerini çıkartıp, yarım su bardağı kaynamış su ile mutfak robotunda püre haline getiriyoruz.
- Ardından kinoayı, yağı ve hindistan cevizini ekleyip uygunca gereçler birbirine karışana dek karıştırıyoruz.
- Robottan öbür bir kaba alıp, çatal ile güzelce eziyoruz.
- Kıvamı peltemsi olacak.
- Ardından servis edeceğimiz kaba alıp, buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
- Servis ederken üzerini, elimizle minik minik kırdığımız ceviz, nane ve meyve ile süslüyoruz.
- Ben karadut ile süslemeyi tercih ettim🤗 bu ortada hindistan cevizi kinoanın hafif açımsı tadını büsbütün alıyor. Irmık tatlısı tadında hafif ve çok lezzetli oldu🤩.
- Cevizi bir gece fıtık asitten arınması için içme suyunda bekletip, 100 derece fırında 1 saat kadar kurutarak kullandım.
Rafine Şekersiz Kinoa Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






