Rafine Şekersiz Kinoa Tatlı

Rafine Şekersiz Kinoa Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı pişmiş kırmızı kinoa
  • 5 adet büyük uzunluk Medine hurması
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı toz hindistan cevizi
  • Biraz ceviz

Süslemek için;

  • Taze nane ve meyve

Rafine Şekersiz Kinoa Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kinoayı çıtır çıtırlığı gidene kadar haşlıyoruz.
  2. Hurmaları sıcak suda bekleterek yumuşatıyoruz.
  3. Hindistan cevizi yağını benmarı adabı eritiyoruz.
  4. Hurmalar yumuşadıktan sonra çekirdeklerini çıkartıp, yarım su bardağı kaynamış su ile mutfak robotunda püre haline getiriyoruz.
  5. Ardından kinoayı, yağı ve hindistan cevizini ekleyip uygunca gereçler birbirine karışana dek karıştırıyoruz.
  6. Robottan öbür bir kaba alıp, çatal ile güzelce eziyoruz.
  7. Kıvamı peltemsi olacak.
  8. Ardından servis edeceğimiz kaba alıp, buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
  9. Servis ederken üzerini, elimizle minik minik kırdığımız ceviz, nane ve meyve ile süslüyoruz.
  10. Ben karadut ile süslemeyi tercih ettim🤗 bu ortada hindistan cevizi kinoanın hafif açımsı tadını büsbütün alıyor. Irmık tatlısı tadında hafif ve çok lezzetli oldu🤩.
  11. Cevizi bir gece fıtık asitten arınması için içme suyunda bekletip, 100 derece fırında 1 saat kadar kurutarak kullandım.

Rafine Şekersiz Kinoa Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balcan Kebabı
Fırında Közlenmiş Kahvaltılık Domates Konservesi
Hipnotik Kurabiye (Tutku)
Çıtır Çıtır Patates Topları
Çıtır Kabak
Muhallebili Bardak Tatlısı (Kalabalık Gruplar İçin)
Hdabla | © 2025 |