Çok Lezzetli Tavuk Güveci

Çok Lezzetli Tavuk Güveci Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet acı sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet patates
  • 1 baş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1- 2 su bardağı su

Çok Lezzetli Tavuk Güveci Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak soğanlarımızı biberlerimizi ve domateslerimizi doğruyoruz.
  2. Ardından patatesleri fotoğrafta ki üzere keselim.
  3. Bütün tavuğu fotoğraftaki üzere kesimlere ayıralım.
  4. Daha sonra kestiğimiz patatesleri yapacağımız tencerenin tabanına 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip fotoğrafta ki üzere dizelim.
  5. Hazırladığımız harcı tavuklar ile karıştırıp daha sonra tavukları patateslerin üzerine koyalım.
  6. Sonra kalan harcı üzerine dökelim ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
  7. Kısık ateşte yaklaşık yaklaşık 2 buçuk saat kadar pişirelim. Afiyet olsun 😊.

Çok Lezzetli Tavuk Güveci Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Düğüm Poğaça
Kebapçılarda Yediğimiz 10 Dakikada Lokanta Usulü Ezma
Tavuklu Krep Bohçası
Çikolatalı Magnolia (Yedikçe Yediren Lezzet)
Pastane Poğaçası
Girit Usulü Kabak Sıyırma
Hdabla | © 2025 |