5 Dakikada Fırında Tavuk

5 Dakikada Fırında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • ️800 gram tavuk göğüs ya da tavuk but
  • ️3-4 adet patates
  • ️1 adet soğan
  • ️1/2 (yarım) çay bardağı domates sosu
  • ️1 su bardağı sıcak su
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 tatlı kaşığı pulbiber
  • ️1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • ️1 tatlı kaşığı karabiber
  • ️1 tatlı kaşığı kekik
  • ️2 yemek kaşığı yoğurt
  • ️4 yemek kaşığı zeytinyağı

5 Dakikada Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları biraz iri olacak halde keselim.
  2. Marinesi için yoğurt, zeytinyağı ve baharatların yarısını karıştıralım tavuklarla birleştirelim.
  3. Borcamı yağlayıp yarım ay formunda kestiğiniz soğanları ve patates dilimlerini ekleyelim.
  4. Zeytinyağı ve kalan baharatları ekleyip karıştıralım.
  5. Tavukları patateslerin üzerine ekleyelim.
  6. Domates sosu ve sıcak suyu karıştırıp üzerine dökelim.
  7. Pişirme kağıdını ıslatıp buruşturalım ve yemeğin üzerine kapatalım.
  8. 40 dk 200 derece fırında pişmeye bırakalım.
  9. Son 10 dakika pişirme kağıdını çıkaralım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 🥰.

5 Dakikada Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Pastane Poğaçası
Avokado Mezesi (Yumurtalı)
Ballı Bademli Kek
Tahinli Piyaz
Çok Kabaran Cevizli , Tarçınlı Kek
Islak Kurabiye (Şerbeti Kaynatılmıyor)
Hdabla | © 2025 |