5 Dakikada Fırında Tavuk
5 Dakikada Fırında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- ️800 gram tavuk göğüs ya da tavuk but
- ️3-4 adet patates
- ️1 adet soğan
- ️1/2 (yarım) çay bardağı domates sosu
- ️1 su bardağı sıcak su
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 tatlı kaşığı pulbiber
- ️1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- ️1 tatlı kaşığı karabiber
- ️1 tatlı kaşığı kekik
- ️2 yemek kaşığı yoğurt
- ️4 yemek kaşığı zeytinyağı
5 Dakikada Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları biraz iri olacak halde keselim.
- Marinesi için yoğurt, zeytinyağı ve baharatların yarısını karıştıralım tavuklarla birleştirelim.
- Borcamı yağlayıp yarım ay formunda kestiğiniz soğanları ve patates dilimlerini ekleyelim.
- Zeytinyağı ve kalan baharatları ekleyip karıştıralım.
- Tavukları patateslerin üzerine ekleyelim.
- Domates sosu ve sıcak suyu karıştırıp üzerine dökelim.
- Pişirme kağıdını ıslatıp buruşturalım ve yemeğin üzerine kapatalım.
- 40 dk 200 derece fırında pişmeye bırakalım.
- Son 10 dakika pişirme kağıdını çıkaralım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 🥰.
5 Dakikada Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















