Pırasalı Kış Böreği (Videolu)

Pırasalı Kış Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç harcı için;

  • 1 kilo pırasa
  • 2 adet havuç
  • 300 gram kıyma (isteğe bağlı,koymasanız bile çok lezzetli olacak)
  • 1 tatlı kaşığı kadar salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yufkaları ıslatmak için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su (iç harcımız yağlı hoş bir harç olduğu için yufkaları çok ıslatmayınız)

Pırasalı Kış Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasaları ince ince doğrayalım ve rendelediğimiz havucu da ekleyerek bol sıvı yağ da kavuralım.
  2. Suyunu çektikten sonra kıymayı da ekleyerek tekrar kavurmaya devam edelim.
  3. Salçasını ek edelim ve baharatlarını,tuzunu ekleyelim biraz daha kavurup ocağın altını kapatalım. Soğumaya bırakalım.
  4. Yufkaları ortadan ikiye bölerek yarım ay formunda keselim.
  5. Bir fırça yardımı ile süt ile yağı karışım yaptığımız sos ile hafif ıslatalım.
  6. Uzun kenarından başlayarak iç harcı serelim ve ince gül böreği formunda saralım.
  7. Diğer yarım yufkayı da sararak öteki yufkanın etrafına saralım.
  8. Orta uzunluk bir gül böreği hali oluyor.
  9. Bütün yufkaları bu biçimde sararak hazırlayabilirsiniz.
  10. 180 derece ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

Pırasalı Kış Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mis Gibi Limonlu Kek Tarifi
Şekersiz Hurma Topları
Fırında Rulo Hamsi
Arnavut Ciğeri
Tavuklu Bezelye Yemeği
Karalahana Turşusu
Hdabla | © 2024 |