İçi Kaymaklı Kahveli Nefis Tatlı

İçi Kaymaklı Kahveli Nefis Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ezilmiş ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 tatlı kaşığı kahve

İçi için;

  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 buçuk su bardağı şeker
  • Çeyrek limon suyu

İçi Kaymaklı Kahveli Nefis Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbetini hazırlamak için suyu ve şekeri bir tencereye koyup karıştırın ve ocağa kaynamaya bırakın .
  2. Biraz kıvamını alınca ocaktan alıp soğumaya bırakın .
  3. Ardından bir su bardağı süt ve irmiği küçük bir tencereye ocağa koyup kısık ateşte karıştırın ağır bir kıvam aldıysa kafidir ocaktan alın.
  4. Tatlı hamuru için süt ,sıvı yağ  alıp bir kaba koyup karıştırın.
  5. Un ve kabartma tozu hariç başka bütün gereçleri de ekleyip karıştırın ,ardından kabartma tozu ve unu karıştırın ve harca denetimli bir formda yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip karıştırın.
  6. Hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın elinizde açın ve içine irmikli kaymağı koyun ve kapatın .
  7. Hepsini tıpkı süreçten geçirip yağlanmış tepsiye dizin 200 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar bırakın fırından çıkarın .
  8. İlk sıcaklığını aldıktan sonra soğuk şerbeti üstüne dökün şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

İçi Kaymaklı Kahveli Nefis Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sömelek Köfte
Pratik Tortilla Fındık Lahmacun
Portakallı Kek
Tek Kişilik Harika Sufle
Şifa Dolu Çılbır Tarifi | Yoğurtlu Ve Baharatlı Efsane Lezzet!
Kg Verdiren Tarifim
Hdabla | © 2025 |