Zeytinyağlı Barbunya ( Tam Mevsiminde Enfes )
Zeytinyağlı Barbunya ( Tam Mevsiminde Enfes ) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram taze barbunya
- 1 adet büyük soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Zeytinyağlı Barbunya ( Tam Mevsiminde Enfes ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle taze barbunyamızı 10 dk kadar haşlayıp suyunu süzelim.
- Tenceremizin içine zeytinyağ ve soğanı koyarak kokusu çıkana kadar kavuralım. (bir tutam tuz atmayı unutmayalım) salçayı da içine katalım ve kavurmaya devam edelim.
- Biraz sıcak su ekleyerek soğanların biraz yumuşamasını sağlayalım.
- Havuç ve patatesi de içine koyalım ve biraz kapağını kapatıp pişirelim.
- En son barbunyaları ve baharatları da içine koyarak kısık ateşte 25-30 dk orta ara sıcak su ek ederek pişirelim.
- Piştikten sonra kapağı kapalı biraz dinlendirerek servis edelim.
Zeytinyağlı Barbunya ( Tam Mevsiminde Enfes ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















