Evde Kolay Pizza Tarifi

Evde Kolay Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
  • 1-2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su

Sosu için;

  • 2 su bardağı domates sosu (evde yoksa 2 adet rendelenmiş domates ekliyebilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri
  • Suçuk
  • Köy peyniri (dilerseniz, sosis salam mısır mantar domates kurusu yada dilimlenmiş domates ekliye bilirsiniz)

Evde Kolay Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 5 su bardağı unu bir kaba alalım ortasını bir havuz formunda açalım unun ortasına kuru maya,toz şeker, zeytin yağı, tuz, ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım.
  2. Yumuşak kıvamlı ve ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
  3. Toparlanan hamurumuzun üzerini streç sinema örterek yaklaşık yarım saat yada 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha hamuru alalım.
  5. Elimizle tekrar toparlayıp havasını aldıktan sonra 2 eşit kesime bölelim. Şayet ince hamurlu pizza hazırlamak istiyorsanız tıpkı hamuru 3 kesime da bölebilirsiniz.
  6. Kestiğimiz parçayı beze haline getirelim 10 dk dinlendırıp sonra un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla açalım. Yavaşça un serperek merdaneye yapışmamasını sağlayabilirsiniz.
  7. Açtığımız hamuru pizza tepsisi varsa onu kullanın ben olağan fırın tepsinde yaptım, tepsiye almadan evvel boyutu uygun mu diye denetim edelim.
  8. Açtığımız hamuru biraz yağladığımız tepsiye alalım ve elimizle etrafını düzeltelim.
  9. Dilerseniz fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek yahut altına mısır unu serperek de hazırlayabilirsiniz yada birazcık sıvı yağda tepsinin içine müddet bilirsiniz yağı çok az ekleyin.
  10. Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım böylece hamur pişerken kabarmayacaktır.
  11. Önceden ısıttığımız 200° fırına hamurumuzu 5 dk pişirelim hamurumuz fırında çok pişerse üzerine eklediğiniz gereçler pişmeden hamurunuz çok kızarıp sertleşe bilir ben 5 dk pişiriyorum çok pişmesin diye.
  12. Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu yahut domates rendesi zeytinyağı, güzelce karıştıralım.
  13. Yarı pişen hamurumuzu fırından alıp hazırladığımız sosu üzerine çokça sürelim. Kenarlarına doğruda güzelce sürersek kenarlarıda daha hoş kızaracaktır.
  14. Domates sosunun üzerine çokça kaşar peyniri rendesi yahut dilediğiniz peyniri yerleştirelim.
  15. Üzerine tercihe nazaran dilimlenmiş sucuk, dilimlenmiş sosis, domates kurusu, dilimlenmiş mantar ve mısır tanelerini ekleyelim. Ben kaşar peyniri sucuk ve köy peyniri ekledim inek peyniri çok tuzluysa rendeleyip suda 5 dk beklettikten sonra süzgece alıp suyusunu süzdükten sonra pizzanın üstüne koya bilirsininiz.
  16. Ve üstüne mazemelerimizi koyduktan sonra tekrardan fırına koyalım 200c 20 dk pizzamızı pişirelim peynirleri hoş bir formda eriyen sucukları çok nefis bir formda pişen pizzamız servise hazır. Fırında çıkınca üstüne pak bir bezle 4-5 dk kapatınki pizzamız daha yumuşak olsun.Afiyet olsun 🍕♥️.

Evde Kolay Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Semizotu Salatası
Minik Köfteli Şehriye Çorbası
Mayalı Poğaça Tarifi
Katıklı Çorba
Mısırunlu Poğaça
Karamelli Çikolatalı Tartoletler
Hdabla | © 2025 |