Mantar Dolması

Mantar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet iri mantar ( Almanyada riesenchampignons)
  • ️️1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 0,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Mantarın sapları
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı labne peynir ( frischkäse)
  • 70 gram mozarella peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber ( isteğe göre)

Mantar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarların saplarını çıkarıp kenara alın. Nemli bir bezle mantarları ve saplarını güzelce silin (yıkamayın!).
  2. Mantarları borcama alın.
  3. Saplarını küçük doğrayın.
  4. Tereyağı ve zeytinyağı eritin.
  5. Soğanı, sarımsağı ve mantarın saplarını kavurun. Soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan harcın içine maydanoz, labne, mozarella ve baharatları ekleyip karıştırın. ◾️◾️
  7. Mantarlara biraz tuz serpin.
  8. Sonra harçla içlerini doldurun.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-23 dakika denetimli pişirin. Afiyet olsun 🤍.

Mantar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Ayran Tarifi
Harika Fit Tatlı
Patates Salatası ( Hardallı )
Nefis Tavuk Butlu Topalak
Kahvaltılık Biber Dolması
Fırında Bal Kabağı Tatlısı
Hdabla | © 2025 |