Mantar Dolması
Mantar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet iri mantar ( Almanyada riesenchampignons)
- ️️1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 0,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- Mantarın sapları
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı labne peynir ( frischkäse)
- 70 gram mozarella peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber ( isteğe göre)
Mantar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarların saplarını çıkarıp kenara alın. Nemli bir bezle mantarları ve saplarını güzelce silin (yıkamayın!).
- Mantarları borcama alın.
- Saplarını küçük doğrayın.
- Tereyağı ve zeytinyağı eritin.
- Soğanı, sarımsağı ve mantarın saplarını kavurun. Soğumaya bırakın.
- Soğuyan harcın içine maydanoz, labne, mozarella ve baharatları ekleyip karıştırın. ◾️◾️
- Mantarlara biraz tuz serpin.
- Sonra harçla içlerini doldurun.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-23 dakika denetimli pişirin. Afiyet olsun 🤍.
Mantar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









