Kabak Çorbası
Kabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayalım soyalım rendeleyelim, havucu yıkayalım soyalım rendeleyelim ,iki diş sarımsağı rendeleyelim.
- Çorba tenceresine zeytinyağını ekleyelim, havuç ,kabak ve sarımsağı daima birlikte soteleyelim.
- Diğer yanda ufak bir tencereye tereyağı alalım eritelim, üzerine iki yemek kaşığı unu ekleyelim hafif kokusu uçana kadar kavuralım .
- Üzerine bir su bardağı süt ekleyelim beş bardak da su ekleyeyim karıştıralım.
- Diğer yandaki uygunca suyunu çekmiş sebzelerin üzerine ekleyelim.
- Beş altı dk. Daha bu formda kaynatalım üzerine tuz karabiber ve kıyılmış dereotunu ekleyelim.
- Çorbamız hazır beş 10 dakika dinlendikten sonra servis yapabiliriz afiyet olsun.
Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













