Kabak Çorbası

Kabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkayalım soyalım rendeleyelim, havucu yıkayalım soyalım rendeleyelim ,iki diş sarımsağı rendeleyelim.
  2. Çorba tenceresine zeytinyağını ekleyelim, havuç ,kabak ve sarımsağı daima birlikte soteleyelim.
  3. Diğer yanda ufak bir tencereye tereyağı alalım eritelim, üzerine iki yemek kaşığı unu ekleyelim hafif kokusu uçana kadar kavuralım .
  4. Üzerine bir su bardağı süt ekleyelim beş bardak da su ekleyeyim karıştıralım.
  5. Diğer yandaki uygunca suyunu çekmiş sebzelerin üzerine ekleyelim.
  6. Beş altı dk. Daha bu formda kaynatalım üzerine tuz karabiber ve kıyılmış dereotunu ekleyelim.
  7. Çorbamız hazır beş 10 dakika dinlendikten sonra servis yapabiliriz afiyet olsun.

Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsaklı Ekmek
Zeytinyağlı Biber Dolması
Ispanaklı Börek
İskender Tadında Kavurma
Vişne Soslu Muhallebi
Bol Domatesli Kıymalı Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |