Mantar Kokoreç
Mantar Kokoreç Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gr mantar (küçük küp biçiminde doğranmış)
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan (küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet domates (küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 adet baget ekmeği
Mantar Kokoreç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya zeytinyağ ile soğanları pembeleşinceye dek kavuralım.
- Sac tavanız varsa kullanın.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekledim soğanlar çabucak yumuşasın diye.
- Soğanlarla pembeleşince mantarları ekleyip kavuralım.
- Mantarların pişmeye yakın biberleri ve tereyağını ekleyin kavurmaya devam edelim.
- Mantarlar büsbütün suyunu çektikten sonra domatesleri baharatları ve dilerse biraz daha tuz ekleyebilirsiniz.
- Güzelce 1-2 dakika kavuralım.
- Ben baget ekmek kullandım siz istediğiniz ekmegi kullanabilirsiniz.
- Ekmeğin ortasına doldurup afiyetle yiyebilirsiniz.
- Yanına ayran ile birlikte tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ️.
Mantar Kokoreç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















