Fırında Çıtır Tavuk (Mısır Gevrekli)

Fırında Çıtır Tavuk (Mısır Gevrekli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kesim tavuk göğüs
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Bulamak için;

  • Rondodan geçirilmiş yahut bardak altı ile ezilmiş mısır gevreği

Fırında Çıtır Tavuk (Mısır Gevrekli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavukları parmak uzunluğunda keselim.
  2. Daha sonra öbür gereçleri geniş bir kapta çırpalım ve tavukların üzerine gezdirelim.
  3. Üzerine streç sinema çekip 2 saat buzdolabında dinlendirelim. (bu sayede içine sosu çekip yumuşacık oluyor).
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye sırayla dizelim tavukları,üzerine zeytinyağı gezdirip ısıtılmış 190 derece fırında yeterlice kızarana kadar denetimli pişirelim. İşte mis üzere dışı çıtır içi sulu tavuklarımız hazır.

Fırında Çıtır Tavuk (Mısır Gevrekli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabartma Tozlu Perişan Poğaça
San Sebastian Cheescake
Mini Vitamin Bombası Püresi (6 Ay Ve Üzeri İçin Uygun)
Hazır Yufkadan Sodalı Börek
Acılı Şalgam Suyu
Bayatlamayan Çıtır Patates Böreği Tarifi: Maden Suyu Ve Lezzetli Sosla Fark Yaratın! (Videolu)
Hdabla | © 2025 |