Fıstık Ezmesi Soslu Somon Balığı

Fıstık Ezmesi Soslu Somon Balığı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 küçük patates
  • 2 küçük dilim somon
  • 1 büyük kuru soğan
  • 15 adet sivri yeşil biber
  • 1 kaşık fıstık ezmesi
  • 1 kaşık nohut unu
  • 1 kaşık tereyağ
  • 4 kaşık zeytinyağ
  • 1 baş sarımsak (6-8 diş)
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber acı
  • 4 dilim limon

Fıstık Ezmesi Soslu Somon Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler 8 modüle ve soğanlar 4 modüle bölünür, sarımsakların dişleri soyulup bütün olarak eklenir ve 2 kaşık zeytinyağ, 1 çay kaşığı pul biber, yarın çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı karabiber ve tuz ile marine edilir.
  2. Küçük bir sahanda 1 yemek kaşığı nohut unu, 1 yemek kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile 2-3 dak. Kavrulur ve içine 1 yemek kaşığı sade fıstık ezmesi eklenerek 1 dakika daha sosa yedirilip kıvamlı sos elde edilir ve soğumaya bırakılır.
  3. Dondurucudan çıkan somonlar az bir zeytinyağ ve tuz ile marine edilip, biberlerle birlikte airfry da 20-30 dakika 120 derecede, son 5 dakikası 180 derecede pişirilir. (somonlar dondurucudan çıkmamış taze ise, pişirme mühleti ona uygun ayarlanmalıdır).
  4. Marine edilmiş patates ve soğanlarda yeniden airfry da 120 derecede 25 dakika pişirilir (kendi fırınınız yahut airfry a nazaran patateslerin üzeri kızaracak ve içi pişmiş olacak biçimde ayarlanmalı, fırından yahut airfry ın modeline nazaran farklılık olabilir .Neden 120 derece içi pişmeden dışının çok fazla kızarıp yanmaması için).
  5. Çıkan patates, soğan ve balığın üzerine fıstık ezmeli sos dökülerek servis yapılır, ben sosun bir kısmını kasede ayırarak balığın üstüne yemek sırasında balığı dilimlerken ekledim, patatesin tümüne kalan sosu ekledim afiyet olsun.

Fıstık Ezmesi Soslu Somon Balığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salamlı Börek (Cimcime)
Yumurtasız Poğaça
Tatlı Patatesli Ve Kabaklı Maş Fasulyesi (Vegan)
Dana Kavurma
Soğuk Baklava
Hamburger Ekmeği
Hdabla | © 2025 |