Tek Tencerede Dana Etli Şehriye
Tek Tencerede Dana Etli Şehriye Tanımı İçin Malzemeler
- 500 g dana eti (buzağı eti)
- 2 adet soğan (doğranmış)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 diş sarımsak (bütün halde)
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 2 su bardağı arpa şehriye (her biri 220 ml’lik bardakla ölçülmüş)
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 1 kesim tereyağı
- 1 litre zerzevat ya da et suyu (et suyu yahut zerzevat suyu)
Tek Tencerede Dana Etli Şehriye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dana etini büyük bir tencereye alın ve orta ateşte, hiç yağ eklemeden kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Suyunu çektikten sonra zeytinyağını ve doğranmış soğanları ekleyip kavurun.
- Pirinç eriştesi ve beyaz pirinçi yıkayıp tencereye ekleyin.
- Bir kesim tereyağını da ek edip düzgünce karıştırın.
- Rendelenmiş havucu üzerine serpiştirin ve et yahut zerzevat suyunu ek edin.
- Bütün sarımsakları (ezmeden) en üste yerleştirin.
- Kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Ardından ocağın altını kapatın ve tencereyi kapalı halde 1 saat dinlendirin – bu sayede lezzetler birbirine geçer.
Tek Tencerede Dana Etli Şehriye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














