Tek Tencerede Dana Etli Şehriye

Tek Tencerede Dana Etli Şehriye Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 g dana eti (buzağı eti)
  • 2 adet soğan (doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak (bütün halde)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 2 su bardağı arpa şehriye (her biri 220 ml’lik bardakla ölçülmüş)
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 kesim tereyağı
  • 1 litre zerzevat ya da et suyu (et suyu yahut zerzevat suyu)

Tek Tencerede Dana Etli Şehriye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dana etini büyük bir tencereye alın ve orta ateşte, hiç yağ eklemeden kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  2. Suyunu çektikten sonra zeytinyağını ve doğranmış soğanları ekleyip kavurun.
  3. Pirinç eriştesi ve beyaz pirinçi yıkayıp tencereye ekleyin.
  4. Bir kesim tereyağını da ek edip düzgünce karıştırın.
  5. Rendelenmiş havucu üzerine serpiştirin ve et yahut zerzevat suyunu ek edin.
  6. Bütün sarımsakları (ezmeden) en üste yerleştirin.
  7. Kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
  8. Ardından ocağın altını kapatın ve tencereyi kapalı halde 1 saat dinlendirin – bu sayede lezzetler birbirine geçer.

Tek Tencerede Dana Etli Şehriye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Ceviz Dolgulu Şerbetli Tatlı
El Açması Tadında Çıtır Patatesli Börek
Efsaneee Yumuşacık Labne Dolgulu Meyveli Kek
Kremalı Tavuklu Makarna
Lahana Sarması
Yeşil Mercimek Salatası
Hdabla | © 2025 |