Dubai Supangle
Dubai Supangle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 50 gram kakao (3 tepeleme yk)
- 1 paket bitter çikolata
- 5-7 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı buzlu su
Üzeri için;
- 1 kavanoz antep fıstık ezmesi
- 1 kutu krema
- 1 çay bardağı kavrulmuş kadayıf
Dubai Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt derin bir tencereye alınır.
- İçine sırasıyla elenmiş un, nişasta, şeker kakao ,yumurta sarısı ve vanilya koyulup karıştırılır ve ocakta devamlı karıştırılarak pişirilir.
- Kaynama derecesine yaklaştığında içine tereyağı eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
- Kaynayan ve kıvamlanan karışıma en son olarak çikolata eklenir ve ocağın altı kapatılır.
- Çikolata erdikten sonra içerisine buzlu su eklenir.
- İyice karıştırılarak buzların erimesi sağlanır ve kaplara boşaltılır.
- Diğer tarafta çukur bir kaba fıstık ezmesi ve krema boşaltılır.
- İyice karıştırıldıktan sonra servis anında içine kadayıf eklenerek soğuyan supanglenin üzerine eklenir ve bir kaşık yardımıyla üzeri düzeltilir. 👍👍.
- Ben üzerini antep fıstığı ile süsledim ve yanına meyve ile servis yaptım…süsleme size kalmış…istediğiniz üzere servis yapabilirsiniz. Her şey çok yakışıyor. 👌.
Dubai Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














