Lezzeti Şahane Patlıcan Söğürme (Videolu)

Lezzeti Şahane Patlıcan Söğürme Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 orta uzunluk domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 adet patlıcan
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Pulbiber
  • Toz biber
  • Bir tutam kimyon

Lezzeti Şahane Patlıcan Söğürme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları fırında ya da köz tavasında közlüyoruz .
  2. Soğanı yarım ay biçiminde doğrayıp zeytinyağında soğanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  3. Ardından biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz ,kabukları soyulmuş küp küp domatesleri ve ezilmiş sarımsağı da ek edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte domatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  4. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra doğrayıp tencereye alıyoruz.
  5. Tuz ve baharatı da ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Kısık ateşte iki üç dakika daha tutarak ocaktan alıyoruz üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis ediyoruz.

Sizleri burcunun mutfağı youtube ve burcunun__mutfagii instagram sayfalarıma da beklerim 🌸.

Lezzeti Şahane Patlıcan Söğürme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Baton Pasta
Pırasa Yemeği
Kandil Simiti
Kremalı Ispanaklı Tavuk (Hem Lezzetli Hem Pratik)
Kornişon Turşu
Karnıyarık
Hdabla | © 2025 |