Çıtır Çıtır Peynirli Börek
Çıtır Çıtır Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 şişe maden suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Harcı için:
- Peynir
- 1 demet maydanoz
Çıtır Çıtır Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sos için bütün materyalleri bir kaba alıp karıştıralım.
- Bir yufkayı açalım kenarlarından içe yanlışsız katlayalım.
- Üzerine sostan gezdirelim.
- Uzun kenarına peynirli harçtan koyup rulo halinde saralım.
- Beş yufkayı da bu halde rulo formunda sarıp tepsiye dizelim.
- Üzerine maden suyunu gezdirip yumurta sarısını sürelim.
- Ardından çörek otu ve susamı serpip evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Çıtır Çıtır Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















