Ispanaklı Kek
Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram ıspanak
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 150 gram beyaz peynir yahut lor peyniri
- 3 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 yemek kaşığı süt (ben bitkisel süt kullandım)
- 20 yemek kaşığı un (kontrollü ekleyin)
- Baharatlar (isteğe bağlı) dikkat: tuz ve karabiber 1 yaşından büyük bebekler için!
Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı, zeytinyağını, sütü, rendelenmiş bir adet soğanı, tuzu ve karabiberi bir karıştırma kabına aldım ve güzelce çırptım.
- Karışıma unu ekledim, homojen bir kıvam alana kadar karıştırdım.
- Son olarak, küçük küpler halinde doğradığım beyaz peyniri ve ince ince kıydığım ıspanağı ekledim. Tüm gereçleri tekrar karıştırarak harcı hazırladım.
- Önceden ısıtılmış alt-üst ayar 200 derece fırında, 40–45 dakika pişirdim. (kontrollü pişirin!).
Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






