Puf Puf Poğaça

Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( akı içine sarısı üzerine )
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 30 gram (iki yemek kaşığı ) instant maya
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un

Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel sıvı (süt, sıvı yağ,su) materyalleri derince bir kapta karıştırılır.
  2. Daha sonra üzerine şekeri, tuzu sirkeyi ve mayayı döküp tekrar karıştırılır.
  3. Üzerine aldığı kadar un eklenir. Ve yeterlice yoğrulur.
  4. Hafif ele yapışan bir hamur kıvamı alana denk un eklenir.
  5. Daha sonra mayalanması için yarım saat hamur dinlendirilir.
  6. Mayalanan hamur yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak yapılarak yakın bir biçimde dizilir.
  7. 15 dk da tepsi mayası için beklenir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp susam yada çörek otuyla süslenir ve 250 derece fırında fansız ayarda 30 dakika pişirilir.
  8. Fırından çıkan poğaçaların üzerine hafif su serpilir ve üzeri bir örtüyle kapatılır bu halde daha yumuşak poğaçalar elde edersiniz.

Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Enginar
Karnıyarık
Kalpli Kurabiye (14 Şubat Sevgililer Günü Kurabiyesi)
Künefe
Muhallebili Balkabaklı Pasta
Arnavut Ciğeri
Hdabla | © 2025 |