Puf Puf Poğaça
Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( akı içine sarısı üzerine )
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 çay kaşığı tuz
- 30 gram (iki yemek kaşığı ) instant maya
- 1 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel sıvı (süt, sıvı yağ,su) materyalleri derince bir kapta karıştırılır.
- Daha sonra üzerine şekeri, tuzu sirkeyi ve mayayı döküp tekrar karıştırılır.
- Üzerine aldığı kadar un eklenir. Ve yeterlice yoğrulur.
- Hafif ele yapışan bir hamur kıvamı alana denk un eklenir.
- Daha sonra mayalanması için yarım saat hamur dinlendirilir.
- Mayalanan hamur yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak yapılarak yakın bir biçimde dizilir.
- 15 dk da tepsi mayası için beklenir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp susam yada çörek otuyla süslenir ve 250 derece fırında fansız ayarda 30 dakika pişirilir.
- Fırından çıkan poğaçaların üzerine hafif su serpilir ve üzeri bir örtüyle kapatılır bu halde daha yumuşak poğaçalar elde edersiniz.
Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












