Kabak Sevmeyenlerin Bile Hayır Diyemeyeceğim Paneli Kabak Kızartması
Kabak Sevmeyenlerin Bile Hayır Diyemeyeceğim Paneli Kabak Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Servis için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Dereotu
Kabak Sevmeyenlerin Bile Hayır Diyemeyeceğim Paneli Kabak Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakların dışında lekeli yerleri varsa soyalım başka yerleri kalsın kabuklu kalması daha uygun olur.
- Kabakları dikine ortadan keselim ,daha sonra uzunlamasına üç eşit kesime daha sonrada ortadan keselim.
- 1 kabaktan 12 şerit olacak formda ikisinide hazırlayalım bknz. Foto☺️üzerine tuz atıp karıştıralım.
- Ayrı tabaklarda yumurtaları, unu ve mısır ununu alalım, yumurtaları çırpalım, kabak çubuklarını sırasıyla evvel una, sonra yumurtaya, daha sonra mısır ununa bulayalım geniş bir tabağa panelediğimiz kabakları alalım.
- Diğer yanda tavaya sıvı yağı alalım, kızdıralım .
- Hazırladığımız kabak çubuklarını kızartmaya başlayalım .
- Orta ateşte kızartmaya devam edelim .
- Kabakların içide güzelce pişsin, gerili önlü her taraflarını kızarttıktan sonra havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım .
- Paneli kabak kızartmalarımızı sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak servis yapalım afiyet olsun😋😋😋.
Kabak Sevmeyenlerin Bile Hayır Diyemeyeceğim Paneli Kabak Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














