Kışa Hazırlık Dondurucuya Taze Fasulye Saklama

Kışa Hazırlık Dondurucuya Taze Fasulye Saklama Tanımı İçin Malzemeler

  • •⁠2 kilo taze fasulye
  • •⁠3 litre su
  • •⁠1 yemek kaşığı tuz
  • •⁠1 yemek kaşığı sirke (suda bekletmek için)

Kışa Hazırlık Dondurucuya Taze Fasulye Saklama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın, istediğiniz boyutta doğrayın.
  2. Sirkeli suda 15–20 dakika bekletin, sonra bol suyla durulayın.
  3. Büyük bir tencerede suyu kaynatın (yaklaşık 3 litre).
  4. Fasulyeleri kaynar suya atıp 3–4 dakika haşlayın (rengi canlı kalmalı).
  5. Haşlanan fasulyeleri süzün, çabucak soğuk sudan geçirip şoklayın.
  6. İyice süzdükten sonra kurulayın, buzdolabı poşetlerine ya da dondurucu kaplarına koyun.
  7. Havasını alarak poşetleri kapatın ve dondurucuya yerleştirin.

Kışa Hazırlık Dondurucuya Taze Fasulye Saklama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Kaşık Dökmesi
Zeytinyağlı Nefis Lahana Sarması ( Maraş Usulü)
Maklube
Fırında Kuru Fasulye
Ev Yapımı Limonata
Yumuşacık Mayasız Lavaş
Hdabla | © 2025 |