Kuru Börülce Salatası
Kuru Börülce Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru börülce
- 1 su bardağı haşlanmış çalı fasulye
- 1 kutu konserve mısır
- 6-7 adet kornişon turşu
- 1 adet kırmızı soğan
- 1/2 (yarım) su bardağı yeşil zeytin
- 3-4 kısım taze soğan(dereotu da yakışır, ben de yoktu)
- 1-2 adet kapya biber yahut köz biber
- 1-2 adet sivri biber
- 1 çay bardağı kadar kırmızı lahana
Sos için:
- 1-2 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz
- Nar ekşisi
- Limon suyu
- Sumak
- Az pul biber
Kuru Börülce Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Börülceleri yıkayıp tencerede birkaç saat suda bekletip, üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirmek için ocağa koyalım.
- Dağılmamasına ve canlı kalmasına ihtimam gösterin.
- Pişen börülceleri süzüp soğumasını sağlarken öteki materyaller için hazırlık yapalım.
- Çalı fasulyesini haşlayalım.
- Tüm materyalleri minik minik doğrayalım.
- Sosla buluşturup harmanlayalım.
- Nefis bir salata tek başına doyurucu, üzerine dilerseniz ceviz de ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar😋 afiyet olsun❤️ bedelli yorumlarınızı bekliyorum🌹.
Kuru Börülce Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













