Zeytinyağlı Bamyayı Bir De Böyle Deneyin
Zeytinyağlı Bamyayı Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gr bamya
- 1 adet büyük uzunluk domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Zeytinyağlı Bamyayı Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bamyaların tarzına nazaran ayıklayalım bir sudan geçirerek yıkayalım ,ikinci suda beklerken yarım limon sıkalım. Öbür yarısını pişerken kullanacağız.
- Bu ortada domatesi soyup doğrayalım bir adet kuru soğanı piyazlık doğrayalım sarımsakları küçük küçük doğrayalım.
- Limonlu suda bekleyen bamyaların yarısını tencereye alalım doğradığımız soğanların ve domateslerin yarısını ekleyelim sarımsakları da ek edelim .
- Bamyaların bir kısmını tekrar üzerine alalım kalan domatesleri soğanı ek edelim, zeytinyağını ve limon suyunu ekleyelim ,orta ateşte ağzı kapalı pişirmeye başlayalım.
- 15 -20 dk sonra tencereyi sallayarak karıştıralım suyunu denetim edelim.
- Suyu bitmeye yakın 1 buçuk su bardağı sıcak su ekleyelim kısık ateşte ağzı kapalı pişirmeye devam edelim yaklaşık 40-45 dk sonra bamyaları denetim edelim piştikleri vakit tuz ve biberini ekleyelim.
- Ocaktan alalım 30 dk dinlendikten sonra servis yapalım afiyet olsun 🤤 😋😋😋🙋♀️.
Zeytinyağlı Bamyayı Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













