Zeytinyağlı Bamyayı Bir De Böyle Deneyin

Zeytinyağlı Bamyayı Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gr bamya
  • 1 adet büyük uzunluk domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Zeytinyağlı Bamyayı Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bamyaların tarzına nazaran ayıklayalım bir sudan geçirerek yıkayalım ,ikinci suda beklerken yarım limon sıkalım. Öbür yarısını pişerken kullanacağız.
  2. Bu ortada domatesi soyup doğrayalım bir adet kuru soğanı piyazlık doğrayalım sarımsakları küçük küçük doğrayalım.
  3. Limonlu suda bekleyen bamyaların yarısını tencereye alalım doğradığımız soğanların ve domateslerin yarısını ekleyelim sarımsakları da ek edelim .
  4. Bamyaların bir kısmını tekrar üzerine alalım kalan domatesleri soğanı ek edelim, zeytinyağını ve limon suyunu ekleyelim ,orta ateşte ağzı kapalı pişirmeye başlayalım.
  5. 15 -20 dk sonra tencereyi sallayarak karıştıralım suyunu denetim edelim.
  6. Suyu bitmeye yakın 1 buçuk su bardağı sıcak su ekleyelim kısık ateşte ağzı kapalı pişirmeye devam edelim yaklaşık 40-45 dk sonra bamyaları denetim edelim piştikleri vakit tuz ve biberini ekleyelim.
  7. Ocaktan alalım 30 dk dinlendikten sonra servis yapalım afiyet olsun 🤤 😋😋😋🙋‍♀️.

Zeytinyağlı Bamyayı Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtalı Bebek Kahvaltısı
Kremalı Sebzeli Makarna
Ispanaklı Burgu Börek Tarifi (Videolu)
Sade Kek
Etli Yaprak Sarma
Keto Tavuk Köfte
Hdabla | © 2025 |