Dondurmalı Şeftali Tatlısı
Dondurmalı Şeftali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet şeftali
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
- 10 top sade dondurma
- 3 yemek kaşığı kırık antep fıstığı
- 3-4 kısım taze nane
Dondurmalı Şeftali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeftaliler ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılır.
- Yapışmaz tavada tereyağ eritilir şeker de eklenip biraz kavrulur.
- Şeftalileri ekleyip artlı önlü evvel kısık ateşte sonra orta ateşte pişirilir. Çok dağılmadan alın.
- Dondurma, antep fıstığı ve nane ile servis yapılır.
Dondurmalı Şeftali Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








