Patlıcanlı Balon Börek (Videolu)

Patlıcanlı Balon Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için:

  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

Yufkaya sürülecek sos:

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yağ
  • Susam

Patlıcanlı Balon Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tüm zerzevatları küp küp doğramakla işe başlayalım, patlıcanları pijama biçiminde soyalım, küp küp doğrayıp tuzlu suyun içerisinde öteki gereçleri hazırlayıncaya kadar bekletelim.
  2. Tavaya ayağımızı alalım, yağımız ısındığında evvel kuru soğana yeşil biberi, kapya biberi ,domates ,salça ve tuzlu suyun içindeki patlıcanı suyunu sıkarak tavanın içerisine ekleyelim.
  3. Tuzunu ek edelim birkaç çeşit karıştırdıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirelim.
  4. Geniş bir kasede yufkaların üzerine süreceğimiz sosu hazırlayalım.
  5. Yufkayı geniş bir tezgahı serenim hazırladığımız sostan bir fırça yardımıyla her yerine gelecek halde sürelim .
  6. Yufkalarınızı 4 yanından içeriye katlayarak yufkayı kare formuna getirelim.
  7. Dörde bölelim her bir modülün üzerine birer yemek kaşığı iç akabinde bırakarak zarf formunda kapatıp kapattığımız kısım alta gelecek halde yağlı kağıt tepsiye sıralayalım.
  8. Üzerine yumurta sarısını sürüp susamını dökelim 200° evvelden ısıttığımız fırında balon üzere pişip kızarıncaya kadar pişirelim.
  9. Fırında gördüğünüz üzere şahane bir formda kabarıyor muazzam bir börek ortaya çıkıyor.

Düşümcelerinizi bana yazın olur mu😍afiyet olsun 😋.

Patlıcanlı Balon Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Köfte
Patlıcan İçi Mezesi
Kıymalı Kabak Kiş (Kabak Sevdiren)
Tahinli Ve Pekmezli Kek
Yufka Lavaş
Orman Kebabı
Hdabla | © 2025 |