Patlıcanlı Balon Börek (Videolu)
Patlıcanlı Balon Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İç harcı için:
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Yufkaya sürülecek sos:
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yağ
- Susam
Patlıcanlı Balon Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tüm zerzevatları küp küp doğramakla işe başlayalım, patlıcanları pijama biçiminde soyalım, küp küp doğrayıp tuzlu suyun içerisinde öteki gereçleri hazırlayıncaya kadar bekletelim.
- Tavaya ayağımızı alalım, yağımız ısındığında evvel kuru soğana yeşil biberi, kapya biberi ,domates ,salça ve tuzlu suyun içindeki patlıcanı suyunu sıkarak tavanın içerisine ekleyelim.
- Tuzunu ek edelim birkaç çeşit karıştırdıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirelim.
- Geniş bir kasede yufkaların üzerine süreceğimiz sosu hazırlayalım.
- Yufkayı geniş bir tezgahı serenim hazırladığımız sostan bir fırça yardımıyla her yerine gelecek halde sürelim .
- Yufkalarınızı 4 yanından içeriye katlayarak yufkayı kare formuna getirelim.
- Dörde bölelim her bir modülün üzerine birer yemek kaşığı iç akabinde bırakarak zarf formunda kapatıp kapattığımız kısım alta gelecek halde yağlı kağıt tepsiye sıralayalım.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp susamını dökelim 200° evvelden ısıttığımız fırında balon üzere pişip kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırında gördüğünüz üzere şahane bir formda kabarıyor muazzam bir börek ortaya çıkıyor.
Düşümcelerinizi bana yazın olur mu😍afiyet olsun 😋.

Patlıcanlı Balon Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















