Muhallebili Fıstıklı Kadayıf Tatlısı (Videolu)

Muhallebili Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paketin yarısı kadar krem şanti

Fıstıklı kadayıf ezmesi için;

  • 100 gram kadayıf
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı fıstık ezmesi yahut fıstık kreması
  • 2-3 yemek kaşığı erimiş beyaz çikolata (benmari usulü)

Üzeri için;

  • 200 gram benmari tarzı eritilmiş sütlü çikolata

Muhallebili Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallbeyi yaparken krem şanti hariç başka tüm materyalleri tencereye koyup pişiriyoruz
  2. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
  3. Soğuduktan sonra üzerine 1-2 paket krem şantı tozu ekleyıp blendırdan geçiriyoruz.
  4. Kadayıfı tereyağı ile rengi dönene kadar kavuralım.
  5. Soğuduktan sonra fıstık ezmesi ve benmarı yolu erittiğimiz beyaz çikolatayı ekleyıp karıştıralım.
  6. Yapacağımız kasenin tabanına fıstıklı kadayıf ezmesinden koyup üzerine muhallebiyi ekleyelim. Bu halde 1 gece bekletelim.
  7. Servis edeceğimiz vakit benmari yordamıyla erittiğimiz çikolatayı servis edelim. (sertleştiği için yemesi sıkıntı olmasın diye fakat tercih meselesi).

Muhallebili Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Graten
Uskumru Pilaki
Fırında Patatesli Sigara Böreği
Vişneli Limonlu Kek (Videolu)
Arpa Şehriye Pilavı Tarifi (Videolu)
Labneli Pasta (Efsane)
Hdabla | © 2024 |