Mayasız Çıtır Lahmacun

Mayasız Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı su(250ml)
  • 1 su bardağı süt(250 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 750 gram un( dinkel kullandım)

İç harcı için:

  • 800 gram tek çekim yağlı kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası+ acı biber salçası
  • 10-12 kısım maydanoz
  • 1/2 (yarım) çay bardağından biraz fazla sıvı yağ(80 ml)
  • 1,5 tatlı kaşığı pul biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay bardağı su

Mayasız Çıtır Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için su, süt, şeker, tuz ve sıvı yağı karıştırın.
  2. Ardından azar azar unu ekleyip yoğurun. Çok yumuşak olmayacak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
  4. İç harç için tüm zerzevatları rondodan geçirin.
  5. Kıyma, sıvı yağ ve baharatlarla güzelce karıştırın.
  6. En son suyu ekleyerek yumuşak sürülebilir bir doku elde edelim.
  7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp bezeler hazırlayıp unladığınız tezgaha aralıklı olarak dizip üzerini pak bir bez ile kapatalım.
  8. Unladığınız tezgahta bezeleri açıp, iç harçtan yeteri kadar ince bir katman üzerine yayın.
  9. Lahmacun makinesinde, fırında yahut tavada pişirebilirsiniz.
  10. Bu ölçülerden tam olarak, cevizden biraz daha büyük yumaklar halinde 20 adet çıktı.
  11. Yanında bol soğanlı salata ve ayran ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun❤️.

Mayasız Çıtır Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Revani
Efsane Sosuyla Islak Kek
Mısır Gevrekli Kurabiye
Fit Brownie
Milföy Baklava
Meyve Rüyası
Hdabla | © 2025 |