Mayasız Çıtır Lahmacun
Mayasız Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı su(250ml)
- 1 su bardağı süt(250 ml)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 750 gram un( dinkel kullandım)
İç harcı için:
- 800 gram tek çekim yağlı kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet kapya biber
- 4 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası+ acı biber salçası
- 10-12 kısım maydanoz
- 1/2 (yarım) çay bardağından biraz fazla sıvı yağ(80 ml)
- 1,5 tatlı kaşığı pul biber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay bardağı su
Mayasız Çıtır Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için su, süt, şeker, tuz ve sıvı yağı karıştırın.
- Ardından azar azar unu ekleyip yoğurun. Çok yumuşak olmayacak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
- İç harç için tüm zerzevatları rondodan geçirin.
- Kıyma, sıvı yağ ve baharatlarla güzelce karıştırın.
- En son suyu ekleyerek yumuşak sürülebilir bir doku elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp bezeler hazırlayıp unladığınız tezgaha aralıklı olarak dizip üzerini pak bir bez ile kapatalım.
- Unladığınız tezgahta bezeleri açıp, iç harçtan yeteri kadar ince bir katman üzerine yayın.
- Lahmacun makinesinde, fırında yahut tavada pişirebilirsiniz.
- Bu ölçülerden tam olarak, cevizden biraz daha büyük yumaklar halinde 20 adet çıktı.
- Yanında bol soğanlı salata ve ayran ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun❤️.
Mayasız Çıtır Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














