Dondurmalı Haytalı
Dondurmalı Haytalı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı gül suyu
- Çay kaşığının ucu kadar kırmızı besin boyası (benim besin boyam çok renk verdiği için biraz eklemem kâfi oluyor)
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı mısır yahut buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı gül suyu
Üzeri için;
- Vanilyalı dondurma
Dondurmalı Haytalı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için; uygun bir kaba şeker ve besin boyasını alıp karıştıralım.
- Suyu ekleyip, şeker çözünene kadar karıştıralım.
- Şeker çözündükten sonra gül suyunu ekleyip son defa karıştıralım ve derin dondurucuya atalım. 1 gün evvelce atalım buzlansın.
- Muhallebisi için; uygun bir tencereye sütü ve nişastayı alıp çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Gül suyunu da ekleyip, ocağın altını açalım ve karıştırarak pişirelim.
- Muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatalım.
- Uygun bir tepsiyi su ile ıslatalım ve içine muhallebiyi dökelim.
- Muhallebi oda sıcaklığına gelince üzeri kaymak üzere olmasın diye 2 su bardağı su dökelim.
- Buzdolabına koyalım ve en az 4-5 saat buzdolabında bekletelim.
- Dinlenen muhallebiyi ve bir gün evvelden derin dondurucuya atıp, buzlandırdığımız şerbeti alalım.
- Muhallebiyi küp küp doğrayalım ve kaselere koyalım.
- Buzlanmış şerbetten de kaselere koyalım.
- Vanilyalı dondurmayı da koyalım ve servis edelim.
- Dondurmasız da yapabilirsiniz. Dondurmasız yapacaksanız buzlu şerbeti koyduktan sonra kaseye biraz soğuk su ekleyebilirsiniz.
Dondurmalı Haytalı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















