Çaylı Kek

Çaylı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı oda ısısında demli çay
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un

Çaylı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ ve demli çayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Elenmiş kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu da ekleyip karıştıralım.
  4. Harcımızı yağladığımız kalıba boşaltıp, evvelden ısıttığımız 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.

Çaylı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Düdüklüde Kuzu Gerdan
Kıymalı Patates Sarma
Oğlum Poyraz’ In Doğum Günü Masası
Yoğurtlu Pancar Salatası
Borcam Tatlısı
Hdabla | © 2025 |