Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- Yaklaşık 5 su bardağı un
- 2 yumurta 1 adedinin sarısı üzerine
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı sirke
- 1 adet kabartma tozu
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bir kaba oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ve yumurtayı bir adedini sarısı üzerine ayrılacak sıvı yağını sirkesini tuzunu ve şekerini koyup güzelce homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Ardından üzerine yaklaşık 5 su bardağı un hamurumuz kulak göğsü kıvamında olacak yani un 6 bardak da girebilir akabinde kabartma tozunu koyup güzelce bir kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra 15-20 dakika üzeri streçleyip dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu ceviz büyüklüğünde modüller koparıp tezgaha alıyoruz tepsimize yağlı kağıt serdikten sonra istediğiniz formu veriyoruz ve üzerine yumurta sarısını gezdirdikten sonra dilerseniz susam dilerseniz de çörek otu serpip fırına veriyoruz.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üzerleri nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz ve akabinde tuzlu kurabiyelerimiz servise hazırdır. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun denemenizi tavsiye ederim.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








