Yoğurt Soslu Patates Şöleni
Yoğurt Soslu Patates Şöleni Tanımı İçin Malzemeler
- ️3-4 adet patates
- ️4 dilim cheddar peyniri
- Tuz
- ️1 adet kapya biber
- ️1 adet çarliston biber
- ️8 kol maydanoz
- ️2 kısım taze soğan
- ️2 adet yumurta
- ️4 yemek kaşığı yoğurt
- ️Kaşar peyniri rendesi
- ️Sucuk
Yoğurt Soslu Patates Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri küp küp doğrayıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve yumuşayana kadar haşlayalım.
- Sosu için; yumurta, yoğurt ve tuzu bir kasede çırpalım.
- Maydanoz ve biberleri ince ince keselim. Biberleri mümkün olduğunca küçük kesin içerisinde canlı kalmasın. Sucuğu ince ince keselim.
- Kaşar peynirini rendeleyip, hazır hale getirelim.
- Patatesler haşlanınca bir kasede çatalla ezelim. Üzerine cheddar peyniri ve tuz ekleyip karıştıralım.
- Fırın kabına pişirme kağıdı üzerine patatesleri alalım. Üzerine sucukları dizelim.
- Yeşillikleri dökelim, sosu ekleyip, son olarak kaşar peyniri rendesi ek edelim.
- 180 derece fırında 30 dk pişmeye bırakalım. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🥰.
Yoğurt Soslu Patates Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















