Cupta Kayısı Soslu Muhallebi
Cupta Kayısı Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz krem şanti
️Üzeri için;
- 1 kilo taze kayısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
Cupta Kayısı Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Şanti ve vanilya hariç bütün gereçleri bir tencereye ekleyin ve yoğunlaşana kadar çırpın. Sonra vanilya ekleyip ocaktan alın. Farklı bir cam kaba aktarın. Üzerine değecek halde buzdolabı poşeti ile kapatın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra şanti ekleyip çırpın. Cuplara eşit bir formda dağıtın.
- Sosu için; kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Geniş derin bir tavaya alıp üzerine suyu ekleyin ve orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Sonra blenderdan geçirin. Pürüzsüz bir kıvam için birde süzgeçten geçirin.
- Sonra tekrar tavaya alıp üzerine şeker ve az suyla açtığınız nişastayı ekleyin. Kıvama alana dek karıştırın. Kıvam aldıktan sonra büsbütün soğuyan muhallebinin üzerine dökün.
- İster benim üzere cupta yapın ister borcamda tercih sizin. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 😊
Cupta Kayısı Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















