Haşlama (Et Ve Patates Haşlaması)

Haşlama (Et Ve Patates Haşlaması) Tanımı İçin Malzemeler

Tek kişilik için;

  • 3-4 tane kemikli az yağlı et
  • 1 tane iri patates
  • 4 su bardağı su
  • 5-6 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Haşlama (Et Ve Patates Haşlaması) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etler tencereye alınıp öncelikle kavrulur sonra içine 2 yemek kaşığı yağ eklenerek kızartılır.
  2. Kavrulan etlerin üzeri geçecek kadar su eklenir (4 su bardağı kadar) kuzu eti olduğu için yarım saat kadar haşlanır (dana etini 45 dakika kadar haşlayabilirsiniz)
  3. Haşlanan etlerin üzerine küpler halinde doğranan patatesler eklenir tuzu eklenir ve 20 dakika daha kaynatılır.
  4. Ayrı bir tavada yağ, salça, pul biberi kavrulur ve kaynamakta olan yemeğin üstüne dökülür 2 dakika daha kaynatılır.
  5. Karabiber de ekleyip ocağı kapatabilirsiniz daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Haşlama (Et Ve Patates Haşlaması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biberli Ekmek Tarifi
Patatesli Bükme Kol Böreği
Airfrey’de Patates Kızartması
Balık
Tavada Levrek Fileto (10 dakikada)
Tahinli Pekmezli Cevizli Kek
Hdabla | © 2025 |