Haşlama (Et Ve Patates Haşlaması)
Haşlama (Et Ve Patates Haşlaması) Tanımı İçin Malzemeler
Tek kişilik için;
- 3-4 tane kemikli az yağlı et
- 1 tane iri patates
- 4 su bardağı su
- 5-6 yemek kaşığı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Haşlama (Et Ve Patates Haşlaması) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etler tencereye alınıp öncelikle kavrulur sonra içine 2 yemek kaşığı yağ eklenerek kızartılır.
- Kavrulan etlerin üzeri geçecek kadar su eklenir (4 su bardağı kadar) kuzu eti olduğu için yarım saat kadar haşlanır (dana etini 45 dakika kadar haşlayabilirsiniz)
- Haşlanan etlerin üzerine küpler halinde doğranan patatesler eklenir tuzu eklenir ve 20 dakika daha kaynatılır.
- Ayrı bir tavada yağ, salça, pul biberi kavrulur ve kaynamakta olan yemeğin üstüne dökülür 2 dakika daha kaynatılır.
- Karabiber de ekleyip ocağı kapatabilirsiniz daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Haşlama (Et Ve Patates Haşlaması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













