Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 18 adet dolmalık biber
  • 9 yemek kaşığı bulgur
  • 9 yemek kaşığı kırık pirinç
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı( ayçiçek yağı da olur)
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Tuz

Fırında Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel biberleri temizledim. İç çekirdeklerini çıkardım. Kalan kısmı da kapak üzere kullandım biberlerin üstüne.
  2. Soğanı küçük küçük doğradım. Maydanozu doğradım.
  3. Bulgur ve pirinçini koydum. Her dolmalık biber için biber yemek kaşığı koydum tam denk geldi. Salça, sumak, yağ, tuz ve sıcak suyu ekleyip karıştırdım.
  4. Daha sonra biberleri doldurup, tencereye dizdim. Yarıya kadar su koyup ocakta pişmeye bıraktım.
  5. Piştikten sonra tencerenin kapağı açık bir formda 15-20 dk 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirdim. Fırından fırına nazaran değişir. Siz denetimli pişirin. Pişmediyse tekrar su ekleyebilirsiniz. Daha sonra 1 saat dinlenmeye bıraktım.
  6. En son yanına yoğurtla nefis oluyor. Afiyet olsun….

Fırında Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişmeyen Yaz Kış Yiyebileceğiniz Acı Sos
Et Soteli Tembel İşi Beğendi
Diş Pastası
Çavdar Unlu Fit Kek (Buğday Alerjisi Olanlar İçin İdeal)
Köz Patlıcan Ve Biber Yoğurtlaması
Kısır
Hdabla | © 2025 |