Lotuslu Cookie Tarifi
Lotuslu Cookie Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı esmer şeker
- 3 yemek kaşığı lotus kreması
- 3 yumurta sarısı
- 2 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kabartma tozu
- 3,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (kontrollü ekleyin)
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz yahut fındık
Lotuslu Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve şekeri geniş bir kapta mikserle güzelce çırpın. Kremamsı bir kıvam almalı. Üzerine lotus kremasını ekleyin ve tekrar çırpın.
- Ardından yumurta sarıları ve vanilyayı ek edip karıştırın. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. (unu denetimli ekleyin, yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur olmalı)
- Son olarak damla çikolata ve ceviz yahut fındığı ekleyin, spatula yahut elinizle homojen formda karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp hal verin dondurma kaşığınız varsa onunla hal verebilirsiniz) yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizin.
- Önceden ısıtılmış 180c fırında yaklaşık 7 dakika piştikten sonra geniş tabanlı bir bardakla hafif üzerlerine bastırın tekrardan pişmeleri için fırına verin. Toplamda 15-17 dakika pişirin. (kenarları hafif kızarınca fırından alın) 💡
- İpucu:Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirirseniz dağılmadan servis edebilirsiniz. 🍪Afiyet olsun.
Lotuslu Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













