Lotuslu Cookie Tarifi

Lotuslu Cookie Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı esmer şeker
  • 3 yemek kaşığı lotus kreması
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz yahut fındık

Lotuslu Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve şekeri geniş bir kapta mikserle güzelce çırpın. Kremamsı bir kıvam almalı. Üzerine lotus kremasını ekleyin ve tekrar çırpın.
  2. Ardından yumurta sarıları ve vanilyayı ek edip karıştırın. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. (unu denetimli ekleyin, yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur olmalı)
  3. Son olarak damla çikolata ve ceviz yahut fındığı ekleyin, spatula yahut elinizle homojen formda karıştırın.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp hal verin dondurma kaşığınız varsa onunla hal verebilirsiniz) yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 180c fırında yaklaşık 7 dakika piştikten sonra geniş tabanlı bir bardakla hafif üzerlerine bastırın tekrardan pişmeleri için fırına verin. Toplamda 15-17 dakika pişirin. (kenarları hafif kızarınca fırından alın) 💡
  6. İpucu:Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirirseniz dağılmadan servis edebilirsiniz. 🍪Afiyet olsun.

Lotuslu Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Kaşık Tatlısı
Azerbaycan Döşeme Pilavı
Çıtır Çıtır Yalancı Su Böreği
Erik Reçelinden Meyve Suyu
Çilekli Kek
Avokadolu Kahvaltı Tabağı
Hdabla | © 2025 |