Ramazana Özel Gül Tatlım
Ramazana Özel Gül Tatlım Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram margarin
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı irmik
- Alabildiği kadar un
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç limon suyu
Ramazana Özel Gül Tatlım Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- İrmik, sıvı yağ, margarin, yoğurt, kabartma tozu ve vanilin kabin içine yoğurmaya başlayalım.
- Ardından unu yavaş yavaş ekleyelim yoğurduğumuz hamuru 5 dakika dinlendirelim.
- Ardından ister oklava ister merdane ister elle yuvarlak açıp çay bardağı yardımı ile keselim. 3 ünü alıp uc uca birleştirip yuvarlayalım ve meyve bıçağı yardımı ile ortasından keselim. Ortalarına ceviz koyalım.
- 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim. Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Ramazana Özel Gül Tatlım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












