Ramazana Özel Gül Tatlım

Ramazana Özel Gül Tatlım Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram margarin
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı irmik
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç limon suyu

Ramazana Özel Gül Tatlım Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  2. İrmik, sıvı yağ, margarin, yoğurt, kabartma tozu ve vanilin kabin içine yoğurmaya başlayalım.
  3. Ardından unu yavaş yavaş ekleyelim yoğurduğumuz hamuru 5 dakika dinlendirelim.
  4. Ardından ister oklava ister merdane ister elle yuvarlak açıp çay bardağı yardımı ile keselim. 3 ünü alıp uc uca birleştirip yuvarlayalım ve meyve bıçağı yardımı ile ortasından keselim. Ortalarına ceviz koyalım.
  5. 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim. Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim. Afiyet olsun.

Ramazana Özel Gül Tatlım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Çıtır Tavuk (Mısır Gevrekli)
Diyet Bal Kabağı Çorbası
1+ Yaş Bebekler İçin Tahinli Ballı Muzlu Yoğurt
Islak Kurabiye (Kakaolu)
Soslu Çıtır Börek (Vidolu)
Nefis Ev Yapımı Et Döner
Hdabla | © 2025 |