Tantuni (Dürümsüz)

Tantuni (Dürümsüz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 adet tavuk pirzola(kemiksiz,derisiz)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Tantuni (Dürümsüz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavukları küçük küp biçiminde doğrayalım. Tuz ekleyip 1 çay bardağı su ile suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Pişen tavukları tavanın kenarına itip tavanın ortasına tereyağı, salça ve baharatları alalım.
  3. Biraz tavada çevirdikten sonra tantuni hazır. Olağanda lavaş, domates vs ile birlikte tüketiliyor. Lakin ben bu halde yapıp pilav yanında ya da patates yanında tüketiyorum. Çok daha lezzetli oluyor. Denemeye bedel :).

Tantuni (Dürümsüz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

10 Dakikada Çikolatalı Sufle Tarifi (Videolu)
Ispanaklı Zeytinyağlı Ege Böreği
Garanti Tarif Şekerpare
Hamburger Köfte (Dondurucuya Atmak İçin Hemen Yapın)
Tavada Kıymalı Lavaş Böreği
Mantı (Derin Dondurucu İçin)
Hdabla | © 2025 |