Cennet Hurmalı Tart

Cennet Hurmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet şekerli vanilin
Muhallebi için materyaller;
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 adet şekerli vanilin
Hurma jölesi için;
- 4 adet olgunlaşmış cennet hurması
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- İsteğe bağlı renk parlak olması için 1 çay kaşığı zerdeçal
Üzeri için;
- Hindistan cevizi (dilerseniz cevizde kullanabilirsiniz)
Cennet Hurmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hurma jölesini hazırlıyoruz.
- Hurmaları güzelce soyup çekirdeğini alarak rondodan çekiyoruz .
- Uygun bir tavaya alıp şeker ve nişasta ile karıştırıp bi 10 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebi için gerekli materyalleri karıştırıp pişince soğumaya bırakıyoruz.
- Son olarak kekimizi yapıyoruz yumurta ve şekeri güzelce çırptıktan sonra öteki gereçleri ekliyoruz.
- Keki yağlanmış olan tart kalıbımıza döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz.
- Güzel sonuç çıkması için muhallebi ve jolenin büsbütün soğuması gerekir.
- Üzeri için ceviz yada hindistan cevizi tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Cennet Hurmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

