Nar Ekşili Soğan Mezesi

Nar Ekşili Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • • 5 adet kuru soğan
  • • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı toz seker
  • • 2 yemek kaşığı su
  • • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • • 1 çay kaşığı karabiber
  • 20 gram nar ekşisi
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt

Nar Ekşili Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanların kabuklarını ayıklayıp bıçakla dörde böldükten sonra katmanlarını da ayıralım.
  2. Soğanlarımızı tava zeytinyağı ile kavuralım. Yumuşamaya başladığında şekerini ekleyip karamelize olana kadar kavurmaya devam edelim.
  3. Soğanların rengi dönmeye başlayınca suyu ekleyip tavanın kapağını kapatıyoruz ve 1-2 dk daha pişiriyoruz. Son olarak baharatları ve nar eksisini ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra servise hazır.
  4. Süzme yoğurdun üzerine soğanlarımızı alıp servis edebiliriz.

Nar Ekşili Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karaköy Poğaçası
Limonlu Kurabiye
Tane Tane Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı
Makarna – Fesleğenli Domates Sos, Sarımsak Ve Parmesan
Kaju Fıstıklı Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Fellah Köfte
Hdabla | © 2025 |