Çatal İle Şekli Verilen Kurabiye
Çatal İle Hali Verilen Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 1 yemek kaşık sirke
- 2 yemek kaşığı nişasta
- İsteğe nazaran 1 çay bardak damla çikolata
- 4 su bardağı un (un farklılık gösterir aldığı kadar)
Üzeri süslemek için;
- Çikolata
- Toz fıstık
Çatal İle Formu Verilen Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve damla çikolata hariç bütün materyalleri bir kaba koyup karıştırıyoruz. En son un yavaş yavaş ek ediyoruz. Yumuşak hamur elde ediyorum.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp. Yassılaştırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz en son üzerine çatalla basarak hal veriyoruz.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında kızaracak biçimde pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra isteğe nazaran çikolatayı benmari tarzı eritip, kurabiyeleri batırıp, üzerine toz fıstık serpebiliriz.
Çatal İle Formu Verilen Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








