Mutfak Şefinde Hatay Usulü Patatesli Köfte
Mutfak Şefinde Hatay Tarzı Patatesli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
- 1 çorba kaşığı dolusu acı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çorba kaşığı kuru reyhan
- Tuz (salçanızın tuzuna nazaran ayarlayın)
- 5 tane orta uzunluk haşlanmış patates
- 1 tane kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (yoğurmak için)
- 1,5 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı pul biber (acı isterseniz ben ekledim)
Mutfak Şefinde Hatay Yöntemi Patatesli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mutfak şefimize zeytinyağı kuru soğan hariç bütün materyalleri ekliyoruz evvel kuru bir formda su eklemeden 5 dakika çalıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş su ekleyip mutfak şefinde yoğuruyoruz istediğimiz kıvamı alınca.
- Soymuş ve ezmiş olduğumuz patateslerimizi ekleyip, tekrar yoğuruyoruz yoğurmamız büsbütün 20 dakika sürüyor.
- Küçük küçük doğradığımız kuru soğanı zeytinyağında öldürüp üstüne ekleyip sıkıp servis tabağına alalım.
- Çok acı isterseniz bir kaseye 1 tatlı kaşığı biber salçası, çeyrek çay bardağı zeytinyağını koyup karıştırıp patates sıkımlarının etrafına bulayarakta yapabilirsiniz.
Mutfak Şefinde Hatay Adabı Patatesli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











