Haşhaşlı Revani Tatlısı

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta oda ısısında olacak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı haşhaş

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için şekeri ve limonu su ile birlikte karıştırıp ocağa alalım 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Şeker ve yumurtayı köpük olana kadar karıştır üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekle tekrar karıştır en son öbür gereçleri karıştır.
  3. Yuvarlak borcama harcımızı döküp, iki üç defa yere hafif vuralım ki kabarcıklar çıksın.
  4. 180 derecede 25 dakika pişirelim, kürdan testi yapalım kürdan pak çıkınca fırından çıkarıp oda ısısında ılıdıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökelim, 2 saat dinlendirelim servise hazır olur 👍

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bursa Süt Helvası (Az Ölçülü)
Sütlü Şehriyeli Un Çorbası
Bisküvili Pastaya Yeni Boyut
Sultan Tatlısı
Peynir Dolgulu Yağlı Biber
Ekmek Arası Sebzeli Kıyma
Hdabla | © 2025 |