Yoğurtlu Pirinçli Semizotu
Yoğurtlu Pirinçli Semizotu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet semizotu
- 1 su bardağı pirinç
- 2.5 su bardağı su
- 2.5 su bardağı yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- Zeytinyağ
- Tuz
Üzeri için:
- Zeytinyağ
- Ceviz (dövülmüş)
- Nane
- Pul biber
- Tuz
Yoğurtlu Pirinçli Semizotu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçler nişastası çıkana kadar yıkanır.
- Tencereye su, tuz ve zeytinyağı ek edilir. Kaynamaya başlayınca suyu süzülmüş pirinçler ek edilir.
- Pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir. Biraz lapa olması gerekir.
- Semizotu ince ince doğranır.
- Zeytinyağı ile yağladığımız tavada sotelenir.
- Pilav ve semizotları soğuduktan sonra uygun bir kasede karıştırılır.
- Yoğurt, tuz ve ince rendelenmiş sarımsak da ek edilerek yeterlice karıştırılır.
- Sos tavasıda zeytinyağı, ceviz, pul biber ve nane biraz kavrulur.
- Servis tabağına aldığımız salatanın üzerine sos gezdirilir. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Pirinçli Semizotu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















