Yoğurtlu Pirinçli Semizotu

Yoğurtlu Pirinçli Semizotu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2.5 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Üzeri için:

  • Zeytinyağ
  • Ceviz (dövülmüş)
  • Nane
  • Pul biber
  • Tuz

Yoğurtlu Pirinçli Semizotu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçler nişastası çıkana kadar yıkanır.
  2. Tencereye su, tuz ve zeytinyağı ek edilir. Kaynamaya başlayınca suyu süzülmüş pirinçler ek edilir.
  3. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir. Biraz lapa olması gerekir.
  4. Semizotu ince ince doğranır.
  5. Zeytinyağı ile yağladığımız tavada sotelenir.
  6. Pilav ve semizotları soğuduktan sonra uygun bir kasede karıştırılır.
  7. Yoğurt, tuz ve ince rendelenmiş sarımsak da ek edilerek yeterlice karıştırılır.
  8. Sos tavasıda zeytinyağı, ceviz, pul biber ve nane biraz kavrulur.
  9. Servis tabağına aldığımız salatanın üzerine sos gezdirilir. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Pirinçli Semizotu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vanilyalı Keşkül Üzeri Hindistan Cevizi Tozu
Gelin Pastası ‍️
Çocuklar Sevsin Diye Patates Ve Kabaklı Mücver
Butternut Squash – Bal Kabağı Çorbası
Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği
Islak Kakaolu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |