Sütlü Çorba

Sütlü Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı arpa sehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir fiske karabiber

Sütlü Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 yemek kaşığı tereyağını eriyince 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyip 2 dk kavuruyoruz.
  2. Daha sonra 3 şu bardağı sütümüzü ve 1. 5 su bardağı suyumuzu ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Orta ateşte ve orta sıra karıştırarak yapalım zira un olduğu için tabanına sarma yapabiliyor.
  4. Kaynayan sütümüze tuz ve karabiberi ekliyoruz.Damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
  5. Karıştırarak arpa şehriyemizide katip kısık ateşte pişiriyoruz ve yeniden ortada karıştırmayı bırakmıyoruz.
  6. Arpa şehriyeler denetim ederek pişince altını kapatıyoruz. Şayet koyu kıvamlı olursa sıcak su az ölçüde eklenebilir.
    Not:ben iki adet mesken imali ılık suyu ekledim daha sağlıklı olaması ismine isteğe bağlı sizde ekleyebilirsiniz.

Sütlü Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bidonda Yaprak Salamura
Anında Biten Sebzeli Gözleme Tarifi
Ferah Ve Ekşi Noodle Tarifi
Glutensiz Ve Rafine Şekersiz Yalancı Tavuk Göğsü
San Sebastian Cheesecake
Pamuk Gibi Poğaça
Hdabla | © 2024 |