Süt Bombası
Süt Bombası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kremşanti
Süt Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri güzelce köpürtelim. İçerisine sırayla sıvı gereçleri ekleyelim. Un, irmik, kabarma tozu ve vanilyayıda ekleyip karıştıralım. Yağladığımız borcamımıza alıp, 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar bekletelim.
- Kek olana kadar bizde kremayı yapalım. Krema için; kremşanti ve tereyağ hariç başka materyalleri uygun tencereye alalım.
- Kaynayıp kıvam alıkça ocaktan alıp tereyağı ekleyelim. Soğuyunca kremşantisini ekleyip 2 dakika blendırla çırpalım.
- Şerbetimizi kaynatmadan yapıyoruz süt ve şekeri karıştıralım (şeker kesinlikle erişin) tatlımız soğumaya yakın soğuk şerbeti dökelim.
- Üzerine kremamızıda ekleyip en az dolapta 1 saat bekletelim daha lezzetli olsun soğuk olsun derseniz bir gece evvelden yapın ☺️
Süt Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












