Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 buçuk tatlı kaşığı haşhaş
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Kremşanti için:

  • 1 su bardağı süt ( soğuk )
  • 1 paket kremşanti

Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Revani için öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Yumurtayla şekeri çırpıyoruz. Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Sonrasında un, irmik, kabartma tozu ve vanilini ekliyoruz. En son üzerine haşhaşını ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Yağlanmış borcamımıza karışımı döküp evvelce 200 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz (yaklaşık 25 dakika)
  4. Piştikten sonra birinci sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz. Çıktıktan sonra soğuk şerbetini döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
  5. O sırada krem şantisini hazırlıyoruz. Krem şantiyi de üzerine yaydıktan sonra istediğimiz üzere süsleyip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun:)

Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tavuk Şiş
Misafirleriniz Çok Şaşıracak Süzme Yoğurt Böreği (Videolu)
Şeker Pare (Tam Tutan Tarif)
İmparator Kahvesi (Bayram Harmanı)
Dürümcülere Taş Çıkaracak Evde Hatay Usulü Tavuk Döner Tarifi (Videolu)
Bayram Kahvaltımız
Hdabla | © 2025 |